Blogi

Menneitä ja tulevia askeleita

AnalytiikkaÄlyn hankekautta on jäljellä nyt vajaa vuosi. Kokoonnuimme hanketoimijoiden kanssa tammikuun lopuksi Turkuun katsastamaan hankkeen ajankohtaisia kysymyksiä. 

Tähän mennessä hankkeen puolentoista vuoden toimintakauden aikana on ehtinyt tapahtua jo paljon. Työ alkoi syksyllä 2018 opiskelijoiden ja henkilökunnan käyttäjätarpeita kartoittavilla työpajoilla, joita järjestettiin hankeyliopistoissa pitkin maata. Työpajoja seurasi keväällä 2019 kysely, jolla edelleen täydennettiin tietoja analytiikan tarpeista.  

Kerätyn tiedon pohjalta on alettu tuottamaan hankkeen omaa AnalytiikkaÄly-sovellusta sekä analytiikkatyökaluja Oulun yliopiston omaopettajille. Lisäksi analytiikan käyttöä varten on tehty selvitystyötä analytiikan juridisista kysymyksistä, yliopistotason policy-työstä, riskien tunnistamisesta sekä analytiikan käytöstä ennustamisessa

Turun tapaamisessa fokus oli seuraavissa askeleissa, joissa painottuu erityisesti käynnissä oleva sovelluskehittäminen ja sen pilotointi. Alkaneen vuoden aikana pääsemme tosissaan pilotoimaan hankkeen sovellusta. Keväällä aloitamme sovelluksen opiskelijanäkymästä ja syksyn puolelle pilotoitavaksi saadaan ohjaajien ja johdon näkymät. Pilotointeihin haetaan testaajia eri korkeakouluista ja niistä tiedotetaan kohderyhmiä, kun ne tulevat ajankohtaisiksi. 

Haluamme myös jakaa hankkeen tuloksia laajemmalle yleisölle ja yhtenä kanavana tähän tulemme toteuttamaan vuoden 2020 aikana kolme webinaaria. Aiheet sekä ajankohdat näet alta ja tarkempia linkkejä kannattaa odotella näiltä sivuilta sekä hankkeen somekanavilta. 

  • Tietosuojaperiaatteet, riskiarvio ja vaikutustenarviointi, 21.4.2020 klo 14-15 
  • AnalytiikkaÄly-sovellus, Student Dashboard, 27.5.2020 klo 13-14 
  • Opintopolku palvelupolkuna – analytiikan näkökulmia, 18.8.2020 klo 13-14 

Lisäksi Oulun Pedaforumin yhteydessä 19.8.2020 järjestetään avoin oppimisanalytiikan verkostotapaaminen. Tervetuloa mukaan! 

Janne Mikkola 

Turun yliopisto 

Leave a Reply